Thursday, September 27, 2012

Ιδου η απορια

Αγαπω πολλα τουτη τη χωρα. Λατρευκω την. Τι ωραια δροσιά που εχει. Με να πυρωσεις με τιποτε. Φορείς τα ρουχουθκια σου τα βραστα τζε μια χαρα εισαι. Οπου θελεις παεις με το λεωφορείο, underground. Τι τυχεροί εν οι εγγλεζοι που έχουν ετσι ωραια χωρα. Νιωθω αδικημένος. Εμεγαλωσα σε μια χωρα πισω που τον κόσμο. Τούτοι έχουν τα ουλα.
Σημερα έγυρισα με τον περτικο-father μες το Λονδίνο. Μες τη γειτονια του παππου μου εχει πολλους Κυπραιους. Παρπατας μες τους δρόμους βρίσκεις Κυπραιους, στο λεωφορείο, ακομα τζε στο sainsburys. Εχει χαζι να τους ακουεις να μιλούν τζε να μεν ξέρουν οτι καταλαβεις. Λαλουν μαλακιες τζε κατηγορούν τον κόσμο. Χαχααχα! Τζε μολις καταλάβουν οτι εισαι κυπραιος βόυρουν να σου μιλήσουν τζε να σε πιάν κουβέντα. Νοσταλγουν πολλα την κυπρο. Όσους εγνωρισα καταρριουντε την ωρα που ηρταν δαμεσα μετα τον πόλεμο οι πιο πολλοί. Έχουν ωραια ζωή δαμεσα αλλα εν μακριά που τον τόπο τους τζε πληγώνει τους τουτο.
Ουλλοι οι συγγενείς μου στην Κυπρο λαλουν μου: τελείωσε τες σπουδές σου γιε μου τζε μεινε τζιμεσα να εχεις μια ωραια ζωή. Τι ναρτεις να καμεις μες τούτον τον κωλοτοπο; (κυπρος)
 Οι συγγενείς μου δαμε στην αγγλια θέλουν να τα ξαπολησουν ουλα τζε ναρτουν κυπρο. Ινταμπου να θκιαλεξει κανενας τελικα? ιδου η απορια?

Εν λεω οι ευκαιριες δαμεσα αμετρητες σε σχεση με την Κυπρο. Ο φιλος μου ο τηανις π.χ σπουδαζει λονδινο τζε δουλευκει ταυτοχρονα σε κλαπ και πιαννει 10 λιρες την ωρα!!!  Αν παμε σε επιπεδο δουλειων που απαιτουν πτυχιο οι μισθοι ανεβαινουν σε επιπεδο 18-20 λιρες την ωρα! ΜΑ ΤΟΥΤΑ ΕΝ ΠΟΛΛΑ ΡΙΑΛΙΑ! RGKJPGIJTPIOGJIPTJBW
Εβραχικυκλωσα...

Εθωρουν πριν λιο στο ΡικΣατ να σκοτωνεται ο Κατσουριδης τζε ο Τορναριτης σε ενα debate(?????). Τζε εκαταλαβα οτι η Κυπρος δεν εχει σωτηρια. Μιαν ζωη που ετσι ΤΤΟΠΟΥΖΟΥΣ θα κυβερνειται!

Αρα να μεινω δαπανω τζε να κρυψω αλωπως.!

Tuesday, September 25, 2012

Απολογισμός

So let's see.. ειμαι στες Αγγλιες 7 μερες τωρα.! Ο απολογισμος μου???? 600 λιρες επετησαν τζε ενα δωματιο γεματο τσεντες τζε ρουχα! κωηιθςληγιαγηοθαςηγςραηγ.

Περνω ωραια προς το παρων. Εχτες ηρτα που το Σεφηλτ. Ακομα εν ηρτα τζε επια να τον εβρω. (Αφου ειμαι αθκιασερος λαλω τι να καμω?)
Εν του ειπα τιποτε.Εκαμα του εκπληξη.  Εκοψα εισητηρια με το τρενο τζε επιασα την στρατα τζε επια. Ελαλεν μου οτι εν νιωθει καλα τζε εν μονος του. Εεεε εν τζε εθελα τζε πολλα. Εσιονοστηκα μες το τρενο τζε εβρεθηκα στην πολη Sheffield (που το Λονδινο εν 2 ωρες). Κατεβαινω που το τρενο μες σε μιαν αγνωστη πολη που εν ξερω κανενα. Τζε πρεπει να παω να εβρω το σπιτι μονος μου! Βεβαια το περτιτζι επρονοησε πριχου να παει να παθει που μηνικσκει που ενα φιλο μας, να τα βαλει πας τα Google maps τζε να παει.
Επιασα το τραμ τζε εκατεβασεν με εξω που το πανεπιστημιο. Ειχεν λιο περπατημα ως σπιτι του. Εβρεχεν τζιολας, ωσπου να παω εγινηκα σαν τον καττο τον βρεμενο. Επια τζε εσταθηκα εξω που την εστια του μες το σιονι τζε εκαρτερουν τον να τελιεωσει το μαθημα. Στο μεταξυ εγω εμιλουν στο τηλεφωνο με τον φιλο μας τζε ελαλεν μου ποτε τελιωσαν το μαθημα. Τζε οταν ετελιωσαν εστειλε μηνυμα του πεζουνου ναρτει στην εστια γιατι μισση μου θελει να του πει κατι. Εεε ο πεζουνος επιασεν την στρατα ναρτει. Σαν ερκετουν επιασεν με τηλεφωνο να δει τι καμνω τζε λαλω του ειμαι οξφορτ στρητ τζε ψουμνιζω παλε.( τζε ημουν εξω που εσσο του!) Εχωστηκα πισω που ενα τοιχουι τζιαμε στη εισοδο. Μολις ηρτεν επεταχτηκα τζε λαλω του: τσαααα! Μολις με ειδε εσβησε. Αφου πριν 2 λεπτα εμιλουσαμε τζε ειπα του ειμαι οξφιρτ στρητ. Επηρεν του 6-7 δευτερολεπτα να καταλαβει τι εγινηκεν τζε αρκεψε τζε επετασσετουν ισια πανω που την χαρα του τζε αγκαλιασεν με! ςεξκφγυθρ;ςηιγη
Εχαρηκεν παρα πολλα.  Επερασαμεν ενα πολυ ωραιο weekend. Εγυρισεν με ποτζι ποδα μες το Σεφηλτ. Επιαμεν τζε night-out. Ηταν ωραια. Αρεσεν μου πολλα το Σεφηλτ.

Εκαμεν μιαν φιλη εγγλεζου ο πεζουνος τζε ερκετουν μαζι μας. Εν τζε τζινη ετσι ταραμενη.

Βρεχει ουλη μερα δαπανω. Εν με πειραζει, μονο που το φαε φαε νερα αρρωστησα τζε ειμαι λιο ασσημα. Επια τζε εγορασα φαρμακα περκει μου περασει ως την Κυριακη που θα παω στο Πανεπιστημιο. Κατα ταλλα επειδη ακομα εχω πραματα να καμνω εν με επολλοπηραξεν που εφυα. Δηλαδη επεθυμησα την Κυπρο αλλα οκ. Δαμε στο Λονδινο οι συγγενεις της ξενιθκιας καμνουν με να νιωθω οτι ειμαι στην Κυπρο. Τελικα εν πιο Κυπραιοι που εμας δαμε. Εχουν οτι πρεπει να εχει ενα Κυπριακο σπτι (εχουν πραματα που στην Κυπρο εμεις εν τα πιαννουμε). Τιποτε δεν τους λιφκεται. Μονο η Κυπριακη φιλοξενια τζε ζεστασια.

Any though...εβαλα πας το μιξποτ 2 τραγουδια που ενα μπαντ που μου αρεσκει παρα πολλα τζε εκφραζουν ακριβως τζινα που νιωθω τωρα. Εμενα εν παιζει το σκατοπραμα.Ελπιζω εσεις να τα ακουτε.



Wednesday, September 19, 2012

Once again... London

Ειμαι δαμε... Ηρτα. Στην αγαπημένη μου πολη. Εν το πιστεφκω ακομα. Καθουμε στο Αντεργκραουντ τωρα που γράφω το πόστ. Παω να εβρω τον φιλο μου τον τηανι. Εσσιει 3 μήνες να τον δω επεθυμησα τον. Εν πολλη κρυαδα για εμενα.. Αρεσκει μου ομως. Τους Εγγλέζους εν τους χωνεφκω. Ειδικά τους λονδρεζους εν τους παω ιντζα.. Αλλα ιντα να καμω δαμεσα που ηρτα. Εναν την καταπιω! Το πεζουνι εν σεφηλτ, η σνοουφλεηκ Ρώμη, ο ντριμερ μάντσεστερ, η σαρονα τζε ο πουτσος κυπρο, η μεγινα μπρατφορτ. Εμιραστηκαμε ποδα ποτζι. Πειραζει με πολλα. Ειμαι μια μερα δαμε τζε ήδη νιωθω μονος μου.
Έφτασα στον προορισμό μου.. To be continue...

Τωρα εν νυχτα, ηρτα σπιτι. Μετα απο μια αρκετα κουραστηκη μερα...
Αν το εβρετε τι εκαμα σημερα..! Εσιωνοστηκα κυριολεκτικα μες την Oxford Street...Μα επρεπε να δειτε το περτιτζιν με ηντα μανια αγοραζε πραματα..(Επηα τελεια μονος μου για να μεν εχω κανενα πας την τζεφαλι μου!) Στο τελος εφορτωθηκα πραματα τζε ωσπου να τα παρω εσσο με το tube τζε το λεωφορειο εκοπηκαν τα σιερκα μου!

Πολλα οξινοι οι Εγγλεζοι. Καθουνται οπως τους κουφους μες το tube. Με μιλουν με τιποτε. Το μονο πραμα που πεθυμω πας τους Κυπραιους εν η κοινωνικοτητα τους. Χαρκουμε οτι αν φκω εξω που σπιτι δαμε εννα δω τες κυπριακες τες γειτονιουες. Εν πιο θερμες. Πιο ανθρωπινες. Εν πολλα περιεργο. Πεθυμας την κυπρο οντως. Τωρα που εσυνειδητοποιησα οτι εν θα την ξαναδω για 8 περιπου μηνες εκακοφανηκεν μου. Ουφφου!
 Θα περασω ωραια τουτες τες 11 μερες που θα ειμαι στο Λονδινο (λαλω το τζε γεμωνει το στομα μου μελια!)αλλα μπορει να φακκησω τζε πουποτε αλλου τον γυρο μου. Αυριο θα παμεν με τον Περτικο-father στο Βρετανικο μουσειο, στο Science museum τζε Big Ben τζε τα γνωστα. Να καμουμε τζε λιο τουρισμο! (εν με εκανεν η Ιταλια θελω τζιαλλα!)

Good evening!

Friday, September 14, 2012

Εχτες

Εχτες εφυεν το πεζουνι...Οκ θα βρεθουμε τζιπανω. Νιωθω λιο περιεργα...Νιωθω ενα κομματι να λειπει που το παζλ..Εν εξαναπερασα ετσι πραματα εγω τζε εν εντελως ξενα για εμενα.. Αλλα φκαλλω τα περα αμαν σφιχτω αρκετα.
Τη ωρα που τον αποχαιρετησα εχτες το πρωι σπιτι του εθελα να κατσω κατι κλαματα..He was to emotional, but he was keeping it for his self. Αλλα εν εκλαψα τιποτε τζιαμε. Εν ηθελα να τον καμω να νιωσει χειροτερα. Που ηρτα εσσο να δειτε...Εσιονοστηκεν ο Βοσπορος μες την καμαρι μου.
Ετσι αθελα μου. Ακουα το Green Eyes των Coldplay τζε εφερεν μου πολλες αναμνησεις στο νου.. Οι μονο που το πεζουνι αλλα τζε που ττην χιονονιφαδα μου. Επεθυμησα την...Ουλλους εννα τους πεθυμησω.. ΠΟΛΛΑ.


Οι μερες μου τωρα εν διαφορετικες που τες προηγουμενες 180 κατι τες οποιες επερνουν καθε μερα, καθε μερα με το πεζουνι. Βαρετες...................(πολλες τελιες). Η Λαρνακα ενεκρωσεν..Εφυαν ουλλοι. Τες νυχτες εν εχει ψυχη...

Anw. Σημερα επισης ενεκατωνα μες τα πραματα μου για να δω τι θα παρω μαζι μου στες Αγλλιες.Τζε ηβρα κατι ενδιαφερων που εχω που παρα παρα πολλα μιτσης.Τες λιρουες μας τες παλιες... Που το 1994.
Ηβρα πολλα πραματα που τον τζαιρο που ημουν μιτσης τζε εχει πολλα χρονια να τα δω. Θα τα παρω ουλλα μαζι μου. Εχουν μεγαλη συναισθηματικη αξια τζε νομιζω θα μου δια δυναμη τουτο. Εσυναξα τα ουλλα τζε εδημιουργησα ενα memory box. Εχω πολλα πραματα που φυλαω. Ως τζε εισητηρια που σινεμα φυλαω.

Στην Ιταλια εγορασα ενα Moleskin notebook. Εκαμα το σαν το ημερολογιο...Τζιμεσα γραφω πως επερασα την μερα μου τζε στην διπλανη σελιδα κολλω πραματα που τζινη την μερα. (tickets, receipts,....)

Really curious about what is waiting for me in the Uk......

Wednesday, September 12, 2012

Απαιλπισια

Tωρα ετσι οπως ειμαι σκοτωνω πλασμα...Εν μπορω αλλο. Εταραξαν τα νευρα μου! ετσι ερκεται μου να αρκεψω να γαμοσhιθκιαζω οποιον βρισκεται μπορστα μου γαμω τον σιηστο μου γαμω θκιαολε μαυρε! Εν το επεριμενα ετσι..Εν το σοννω..Εν ξερω τι μου γινισκεται, τι νιωθω.! Που να με παρει τζε να με σηκωσει, εν καμνω για ετσι πραματα εγω..Επρεπε να κατσω εσσο μου! Ακομα εν επια τζε μαχουμε να πεθανω που το κακο μου! Φανταστου να παω!
Εν ξερω τι καμω για να ηρεμησω. Εν ξερω σε ποιο να μιλησω. Εν με καταλαβει κανενας.
...............

Τελικα εν θελω να φυω. Εκακοφανηκεν μου πολλα. Θωρω τους φιλους μου να φεφκουν ενας ενας να πηεννουν για σπουδες τζε τριβιτζιαζουμε παραπανω! 6 μερες εμειναν. Θκιαολε θκιαολε θκιαολε!!!!

Sunday, September 9, 2012

Τετέλεσται!

Σημερα ήρτα που την Ιταλία....Έχω πολλα να πώ για την χώρα αυτή.. Αλλα θα τα πω περιληπτικά!
Έχω να πω ότι επερασα τέλεια..Το πεζουνιν μου εκαμε μου εκπληξη τζε εμενα τζε της snowflake που επιαμε τζε ηβραμε στην Ιταλία! Ειπεν μου οτι εν θα ερκετουν γιατι δεν τον αφηνε ο παπας του. Τζε ημουν λυπημενος που εν θα ερκετουν. Εεεεε την νυχτα πριν παω Ιταλια ηταν να κοιμηθω σπιτι του τζε να με παρει πρωι πρωι αεροδρόμιο στην Πάφο. Εεεε οταν επια έσσο του μετα που λιο δέιχνει μου μια τσεντα σασμενη, διαβατηριο τζε εισητηριο με το όνομα ΠΕΖΟΥΝΙ!! Εθελα να πεθάνω που τη χαρα μου! Επία διακοπες με το πεζουνιν μου Ιταλία! Τζε όταν η snowflake θωρει μας τζε τους 2 μαζι στο λεωφορειο που εφτασαμε Ρωμη έμπηξεν τα κλαματα!!! Εκαμε παρα πολυ χαρα το μωρο μου!
Εγυρισαμεν τα ουλλα! Εν αφηκαμεν πιατσαν, παγωταριαν τζε φουντάνα που να μεν επιαμεν! Παντου επηρεν μας η χιονονιφαδα! Ο καιρος ηταν αρκετα καλος, τζε ορεξη να γυρισουμεν παρα πολλη! (τα ποθκια μου εφκαλαν νερο αλλα any way!) Εν πολλα όμορφη η Ρώμη. Εθωρουν τζινα ουλλα τα αρχαια τζε επροσπαθουν να φανταστω ενταλως ήταν τοτε...ενταλως εζουσαν 2000 χρονια πριν?????? Τζινο το Κολοσσαίο εν λιο πράμα??? Τζε το Βατικανό πολλα ωραίο!
(Μια παρενθεση που εν θα πολλο αρεσει της snowflake αλλα αν δεν το πω εννα σπάσω! ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΕΝ ΤΕΛΙΑ ΤΤΟΠΠΟΥΖΟΙ..Εν ξερουν να συμπεριφερουντε! Εχουν πολλα απαισιους τροπους, τζε εν ξερουν αγγλικά! Απογοητευτικα λιο..ειπαν μου καποιοι φιλοι πριν παω οτι οι ιταλοι εν ρουτ αλλα εν το εφανταστηκα ετσι!)

Αλλάαααα κοπελια τζε κοπέλλες...Ετελιώσαν τα ψεματα. Ετελιώσαν τζε οι διακοπες. Σε 9 μέρες φέφκω..Το Πεζούνιν φεφκει την Πεμπτη...Νίωθω περίεργα. Εν ξερω πως να το περιγραψω...Φοουμε, αγχωνουμε, πεινώ, διψώ, νυσταζω ταυτοχρονα τζε συγχιζουμε. Με το πεζουνιν εκαμαμεν την "Κουβεντα νουμερο 2". Δηλαδη εξαναμιλησαμε..Τζε αποφασισαμε οτι εν θα το τελειώσουμε έτσι αδοξα. Θα συνεχισουμε να ειμαστε μαζι..Εστω τζε αν ειμαστε λιο μακρυα. Εννα τα καταφερουμε.Εν εσιει εμπιστοσυνη του αεαυτου του. Φοάτε πολλά. Τζε εγω φοούμε. Αλλά ξερω ότι αμαν θελω κατι, βάλλω πείσμα τζε καταφερνω το. Ελπίζω να καμει τζε τζινος το ιδιο. Ξερει γιατι επιμενω έτσι πολλα, ξέρει τι νιώθω. Τζινος εν ξερω τι νιωθει γιατι εν μου λαλει... Αλλα ελπίζω μεχρι νεοτέρας.Θελω να μου μιλα, να μου ανοιγετε. Να εν λιο πιο τρυφερος. Καρτερω..

Τζε που εφτομαδας........................Αγγλια χιαρ αι καμ! Το περτιτζιν παει στες Αγγλιες για σπουδες. Ειναι γεγονος πλεον...Περιμενω τουτη τη στιγμη που τα δωδεκα μου, οταν για πρωτη φορα αναφερα οτι θελω να σπουδασω Αγγλια..Τζε ετο..μετα που 8 χρονια αναμονης η μερα ηρτε! Εν αναμεικτα τα συναισθηματα. Εχω τζε την εννοια του πεζουνου μου τζε εν ουλλα νεκατωμενα..Εγινηκαν ουλλα χουμους μες τον του μου! ς4΄κριγξθπ385ς9γθξογθξιπθπ9οξ

Any though... να κλεισω με ενα κλιπακι μιας αγγλιδας κομικου που μου αρεσκει πολλα....Enjoy!



Saturday, September 1, 2012

Δαμασκηνό Οδηγημα

Οταν ήμουν μιτσης ο παπας μου την διαδρομη Λάρνακα-Δαμασκός εκαμεν την Λάρνακα-Αραδίππου. Μιαν φορά το μήνα τουλαχιστον επήεννεν Συρία για "ψουμνισμα" τζε έπερνε τζιαλλους χωρκατο-κυπραίους μαζί του! Που τες πολλές φορες στο πήεννε-έλα εμάθαν τον τα αραπούθκια που έχουν μαχαζιά στη Δαμασκό! Εγίνηκεν τζε πολλα καλός φίλος με έναν Σύριο που εν σαν τον ξεναγό η δουλειά του. Τζιχάντ το όνομα του.Έσιει 15 χρόνια που εν φίλοι.

Τζε που λέτε....Μιάν φορά επήρεν με τζε εμένα μαζί του ο παπας μου στη Συρία. Πρέπει να ήμουν 15 χρονών. Μπαίνουμε μες στο αεροπλάνο θυμούμε τζε σε 40 λεπτά ήμασταν Δαμασκό! Σαν να επήαμεν Λεμεσό! Τόσο κοντά!

Κατεβαίνουμεν που το αερπλάνο, βαλίτσες...τζε τσουκ μες τον δρόμο τζε πιάννουμε ταξι..(επερήμενεν μας τζιαμε ο Τζιχάντ!) Το τι έιδα μες τους δρόμους τζίνης της χώρας δεν περιγράφετε. Όσο εμπάιναμε στο κέντρο της Δαμασκού τόσο πιο πολλά αντιλαμβαννόμουν το χάος γύρω μου. Αυτοκινητα ποτζί αυτοκίνητα ποδά! Επροσπερνούσαν μες τους μονόδρομους! Ερέσσαν που μες τα πλεβρά μας! Επαούριζαν πόξο που τα αυτοκίνητα...Πουρούεεεες! Πιιιιι! Ήταν μια ζουγκλα κυριολεκτικά! Δρομους για 2 αυτοκίνητα εκάμναν τους να χωρούν 3 και 4 αυτοκίνητα..Επερνούσαν τόσο ξυστα που κάποτε ετζίζαν τα καθρεφτούθκια τους! Ο ταξιτζής ετζισεν 2-3 φορές αυτοκίνητα που εβρίσκουνταν μπροστά μας τζε ούτε που τους έκοφτεν! Περιττό ότι ούλλα τα αυτοκίνητα που βλέπεις έχουν τουλάχιστον ένα χτύπημα πάνω!

Τζε όμως το οδήγημα το Δαμασκηνό άρκεψε πολλά να μου θυμίζει το οδήγημα των κυπραίων! Δεν έιναι σε τέτοια χάλια ακόμα, αλλα σε λίο θα γίνει! Πιάννω το αυτοκίνητο μου να παω που Αραδίππου Λάρνακα(διαδρομή 5 λεπτών!) τζε κοντέφκω να σκοτοθώ τουλάχιστον 2-3 φορες ώσπου να πάω! Πετάσσουνται τζε κοφκουν σου το δρόμο...Ένα σριλανκεζούι διασταυρώνει χωρίς να δει τον δρόμο τζε χα να τον τσιλλίσεις. Παλλόυκώνει τα ο μπροστινός σου...Ρέσσουν με κόκκινο! Σαν οδήγουν παλλουκόνουν τα τζε σταματούν μες την μέση του δρόμου για να παν περίπτερο ή για να μιλήσουν με κάποιο γνωστό! Εν σας συμβάινουν τζε εσάς τουτα;;;;; Βασκιά η ερώτηση που πρέπει να καμώ είναι: Εν τα κάμνετε τζε εσείς τούτα??? Ούλλοι κάμνουμεν τα νομίζω καμιά φορά! Όποιος αθυμυθεί σήμερα πίαννει το αυτοκίνητο τζε νομίζει βαστά ποδήλατο τζε μπορεί να κάμνει ότι θέλει μες τον δρόμο!
Ή ακόμα χειρότερα, επειδή βαστούν ένα ακριβό αυτοκίνητο νομίζουν εν κυρίαρχοι του δρόμου! Σκατάες!
Anw....
Προσεχτικά στον δρόμο...κυκλοφορούν επικίνδυνα όντα! Τζε κάμετε τζε καμία ασφάλεια ζωής γιατί εν πολλές οι πιθανότητες να πάτε που αυτοκίνητο πλέον!


Υ.Γ1: Επέρνούσαμεν που τα μαχαζούθκια μεν τον παπά μου τζε άκουα ένα: Γειά σου ..........(το όνομα του παπά μου) με σπαστά ελληνικά τζε εφύρνουμουν του γέλιου!
Υ.Γ2: "Ένα σριλανκεζούι διασταυρώνει χωρίς να δει τον δρόμο τζε χα να τον τσιλλίσεις". Αυτή η φράση δεν εκπέμπει κανένα ίχνος ρατσισμού..Απλά είναι ένα παράδειγμα!
Υ.Γ3: Οι Λεμεσιανοί εν οι χειρότεροι στο οδήγημα με διαφορά! Χωρις να θελω να πρσβάλω κανέναν!