Tuesday, August 28, 2012

Το Αποχετευτικόν Σύστημα Στο Κούριον


Εσηκωστήκαμεν με την Ημι-ΤΡΟ.ΜΠΟΥ.ΤΣΟΥ παρέα να πάμε Πάφο εχτές! Την Κυριακή τη νύχτα πιάννουμε τηλεφωνο και λαλούν μου.."Πάμε Πάφο αύριο??? Η ωρα 7 ξεκινούμε!" ααααα??? λαλώ τους? Θέλω οργάνωση εγώ εν τζε μπόρω..Επια να τους έβρω να το συζητησουμε. Εκανονίσαμεν τα τζε αποφάσισα να οδηγήσω εγώ! Τζίνοι ειπαν θα μείνουν στο διαμέρισμα του Φαφα στην Λεμεσό. Εγώ επειδή ειμαι δύσπιρος ήρτα πίσω σπίτι μου!

Ξεκινούμε λοιπόν πρωί πρωί η ωρα 8 να παμε Πάφο..
  • Πρώτος σταθμός το Κούριον. Πολλά ωραίος τόπος με υπέροχη θέα. Έκατσα τζε εσκέφτηκα τζιαμέ που εθώρουν τα ψηφιδωτά πόσο αθκιασεροί ήταν οι αρχαίοι για να κάθουνταν να βάλλλουν μιαν μιαν τες ψηφίδες σε τζίνα τα τεράστια ψηφιδωτά!  Είπα του Φάφα την σκέψη μου τζε απαντά μου:- Ρε σκέφτου ότι εν είχαν Ίντερνετ... Ίνταμπου να κάμναν ούλη μερα???
    Χαχαχαχα εφύρτικα του γέλιου! χαχαχ

















    • Δεύτερος σταθμός η Πέτρα του Ρωμιού...Ο τόπος που εγεννήθηκεν η Αφροδίτη λέει ο μύθος... Πολλοί...συμπεριλαμβανομένου του Πεζουνιού έν ξέρουν τον Μύθο για το πως εβρέθηκεν τζιαμε ο ρότσος..Πριν πολλά πολλά χρόνια ήταν ο Διγενής το Παλλικάρι τζε εμάλλωνε με τον Χάρο στον Πενταδάκτυλο. Πας το πάλιωμα τους, ο Χάρος εκούντησεν τον Διγενή τζε εκούμπισεν πάς τον Πενταδάκτυλο. Και έτσι εσχηματιστήκαν τζινες οι 5 μεσοδακτυλιές που θωρούμε σήμερα. Ενευρίασεν ο Διγενής, Αρπάσσει μιαν ρότσα τζε βουρνά την του Χάρου...Τζινή η ρότσα επροσγειώθηκεν στην περιοχή πέτρα του ρωμιού...Τζε εν τζίνος ο βράχος που πάμε τζε θωρούμε σήμερα.


    •  Τρίτος σταθμός το λιμανάκι της Πάφου και το Αρχαιολογικό Πάρκο.  Επία μόνος μου στο Αρχαιολογικό Πάρκο γιατί εβαρκούνταν ναρτουν οι άλλοι. Είναι πανέμορφο. Να θωρείς τούτην την ιστορία του τόπου σου τζε να σιέρσε. Εν τεράστιο. Οφείλω να πω ότι εφκικεν η πίστη μου τζοιμέσα! Ήταν τζε καμίνι που την πυρά! Στην πολλή ώρα σαν εγύριζα μόνος μου μες το πάρκο, βρίσκω ένα μεγάλο γρούπ με Ιταλούς! Εμπήχτηκα μιτά τους τζε έκαμνα οτι εκαταλάμβενα τζιόλας! Είχεν πολλή χάζι! Εμίλαν πουρ πουρ ο ξεναγός τζε δεν εκαταλάμβενα κουβέντα. Στην πολλή ώρα εσίντιχεν μου τζε ένας που το γκρούπ τζε έσουσα την κκελλέ μου.. Ανάθεμαν τα ίνταμπου μου είπε.  Αηστον μπελάς σε λίες μέρες παω Ιταλία τζε δεν έκαμα πράκτις τα Ιταλικά μου!
      any way!!!



    • Tέταρτος σταθμός οι Τάφοι των Βασιλέων. Απίστευτος χώρος. Μαγευτικός. Η αρχιτεκτονική αυτών των μνημείων με συνεπείρε. Υπόγειοι τάφοι σκαλισμένοι στους βράχους. Και υπόγειες κολώνες. Ήταν πολλά ωραία. Εν εξαναπία ποττε. Ήταν η πρώτη φορα. Τζε ενθουσιάστηκα που έχουμε έτσι όμορφους τόπους.


    • Μετά ήρτεν η φαηνεί ιδέα του περτιτζιού να πάμεν στην παραλία που γεννούν οι χελώνες καρέτα καρέτα, περιοχή Ακάμα. Ίντα έθελα?? Επκίασαμεν την στράτα να πάμε..Στην αρχή καλός ο δρόμος, αλλά μεταααααα....Πιιιιιιιι Ττακκα ττούκκου χαζίρι να ποφκάλω το αυτοκίνητο. Επετάσσετουν όπως το πελλόν! Δεν εξαναείδα πιο χάλια δρόμο! Εν τα εκαταφέραμε να παμεν στη επονομαζόμενη παραλία της Λάρας που γεννούν οι χελώνες. Σταματησαμε 2-3 χιλιόμετρα πιο πίσω.. Είχεν χελωνοφωλίες αλλά οι πολλές. Η παραλία ήταν υπέροχη. Ο άμμος υπέροχος. Αλλα έισεν κατι κυμματάρες..2 μέτρα!!!!!!! εν εμπηκαμε μες την θάλασσα εφοηθήκαμε. Ούτε χελωνες να φκεννουν που τα αφκά είδαμε. Ετραβίσαμεν τζίνο το σουζούλισμα μες το αυτοκίνητο άδικα!


    • Επρορπαθήσαμε να πάμε τζε λουτρά του Άδωνη αλλά τζε τζιαμέ ο δρόμος ήταν χάλια τζε δεν επίαμε τελικά.




    Υ.Γ1: έχω να ομολογήσω πως οι Παφίτες έχουν τεράστιο πρόβλημα με τους δρόμους. Έν έχουν ένα δρόμο που να αξίζει οι καημένοι....

    Υ.Γ2: Στο εστιατόριο τζιαμέ που εν η Πέτρα του Ρωμίου ήβρα ένα περτίτζι! Ηταν σε κλουβί!

    Υ.Γ3: Μεν γελαστείται ποττε να κάμετε έτσι ταξίδι τζε νάρτετε πίσω την ίδια μέρα! εποφκάρτηκα! Οδήγουν πανω που 4:30 ώρες τζε 360 χιλιόμετρα! Άξιζε τον κόπο όμως!





    Υ.Γ4: Εξίασα να βάλω μια σημαντική φωτογραφία! Όντως είχαν αποχετευτικό τότε!

    3 comments:

    1. Είδες ειδες ομορφκιές το χρυσοπράσινο φύλλο! Μπραβο σας ρε παιθκια! :)

      ReplyDelete
    2. road trip στη Κύπρο... εν ωραία :-)

      ReplyDelete
    3. Ήμουν κι εγώ Πάφο τον Αύγουστο. Για τους δρόμους ένεχω παράπονο, αλλά και η Πάφος ήταν όνειρο. Άρεσεν μου πολλά. Επίαμε ως τον Πωμό, υπέροχα μέρη.

      ReplyDelete