Saturday, November 17, 2012

Η δουλεια του μελλοντος

Σαββατο σημερα, νεκροταφειο το campus του πανεπιστημιου. Εφυαν οι παραπανω Κυπραιοι επηαν Λονδινο, Λεστερ, Μαντσεστερ για διακοπες. Οι εναπομηναντες κλεμεν την μοιρα μας δαμε. Εν πολλα καταθληπτικα τα σαββατοκυριακα, δεν εχει τιποτε να καμεις.

Θα παω Σιεφηλτ την παρασκευη στον πεζουνο. Αποφασισα οτι εν θελω να μηνισκω δαμε τα σαββατοκυριακα. Καθε εφτομα θα πηαιννω ή Λονδινο ή Σιεφηλτ, εν πιννετε η κατασταση.

Εψες επηαμε κλαπ, επερασαμε ωραια με τα πεθκια. Ηταν μια απο τις λιγοστες και θλιβερες φορες που εγινηκα φεσιν, δεν εσηκωννουμουν που χαμε, ουτε ξερω ποιος με εφερε σπιτι.

Το διαβασμα χτυπαει κοκκινο. Εχω 48496549 πραματα να καμνω αυτο το διαστημα.

Ωρα ωρα σκεφτουμε το μελλον. Που θα τελειωσω με το καλο. Τι θα γινει? Ειμαι πρωτο χρονο τζε ξερω που πιο παλιους φοιτητες βιολογιας δαμε οτι θα φκει ο κωλος μου για να πιασω πτυχιο. Θα ανταμοιφθουν οι κοποι μου ποττε? Καποτε πας το αστειο με τους συμφοιτητες μου λαλουμεν οτι εν ανεργοι μιαν ζωη που θα μεινουμε. Τζε νομιζω οτι ετσι θα γινει. Οπως εν τα πραματα τωρα εν εχουν γυρισμο. Ουλλο θα κατρακυλουν. Ειμαι με την ιδεα οτι θα τελειωσω τες σπουδες μου με ενα πτυχιο Γενετικης (ετσι υπολογιζω) τζε δεν θα βρισκω δουλεια, θα αναγκαστω να δουλεψω ως σερβιτορος, μπαρμαν, περιπτερας ως παρατζιη. Η κατασταση στην Κυπρο τραγικη βεβαια. Η ανεργια θεριζει τους νεους ηλικιας 25-30. Ο μονος τροπος να σωθει καποιος τελικα ειναι να ξενιτεφτει? Γιατι να ειμαστε μια τοσο ατυχη γεννια το τζερρατο μου? Ουλλα εδωκαν πανω μας. Οικονομικη κριση στην πιο σημαντικη πτυχη της ζωης μας, αυξηθηκαν τα διδακτρα στην αγγλια, η ανεργια κοφκει τζε ραφκει, ηρτεν η τροικα, ε κανει σιορ εμεινε τιποτε αλλο να μας καμουν?

Σκεφτουμε σοβαρα οτι εν αδικα που ειμαι δαμε. Αδικα τα καμνω ουλλα. Αδικα επηεννα τοσα χρονια σχολειο. Αφου στο τελος ουλλοι με ενα επιδομα ανεργιας θα καταληξουμε, τζε τζινον αν εχει η κυβερνηση να μας διά.

Ποιος ευθυνεται για τουτη την κατασταση? Πιστεφκω οτι καποιος εδημιουργησεν τουτη την οικονομικη κριση, τουτα ουλλα που γινουντε τωρα, καποιοι συγκεκριμενοι ανθρωποι, με σκοπο να ελεγχουν το κοσμο. Εννεν τυχαιο, να μεν μπορουν να σασουν την κατασταση. Προσπαθουν να φερουν τον κοσμο σε ενα σημειο εξαθλιωσης, για να τον καμνουν οτι θελουν, εν πιο ευκολο να ελεγξεις καποιον αμαν πεινα, αμαν εν εσιει σπιτι.

Τουτα ουλα τα ερωτηματα εν αναπαντητα βεβαια, τζε αοριστα. Αλλα αν οντως ισχυουν?



9 comments:

  1. Περτίτζι μου γεια σου! Εγώ είμαι απόφοιτος γενετικής ενός πανεπιστήμιου της Αγγλίας και θέλω απλά να σου πω να μην απελπίζεσαι! Ναι τίποτε δεν θα'ρθει εύκολα, αλλά υπάρχουν επιλογές και ειδικά στην Αγγλία. Επίσης, με το να τελειώσεις γενετική δεν σημαίνει ότι μετέπειτα δε μπορείς να ασχοληθείς με άλλους τομείς της βιολογίας ε! Τωρά αν θες να επιστρέψεις Κύπρο κάπου μειώνονται οι επιλογές σου δραματικά αλλά έχεις χρόνια ακόμα ώσπου να ρθει εκείνη η στιγμή, οπότε να'σαι θετικός!

    ReplyDelete
    Replies
    1. που τη στιγμη ου επελεξα βιολογια ηξερα οτι Κυπρο εν θα ξαναδω...δουλειες γιοκ. αλλα εχω ενα παραπονο. γιατι να μεν μπορω να παω πισω εγω. γιατι να μεν εχει δουλειες στον τομεα μου? ασοπσετε!

      Delete
  2. Συμφωνώ με την συναδελφο πιο πάνω! Τζαι δε με εμένα ρε...Επαναπατριζουμαι στα 30 τζαι ηβρα δουλεια κυπρο εν μεσω κρισης! Nothing is impossible θέληση να υπάρχει! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. μα εν τζε εισαι τυχαια εσυ! με δοκτορατα τζε experience του αλλου κοσμου!

      Delete
  3. θα συμφωνήσω με τους προ-λαλήσαντες (έχουμε και τον Twisted που εν το spelling police εν ξέρω αν θα μας κάμνει και παρατήρηση για τα comments!) ..ποτέ δεν ξέρεις τι ευκαιρία θα βρεθεί στον δρόμο σου και σίγουρα δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον! εσύ να είσαι αισιόδοξος και να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. το μελλον διαγραφετε κουλο.... :)

      Delete
  4. μεν θεωρείς ότι εν άδικα που τα κάμνεις ούλλα!! προσπάθησε να πάρεις όσο το δυνατόν περισσότερα πράματα που τες σπουδές σου, τζαι που την παραμονή σου στην Αγγλία τζαι έννεν τίποτε χαμένο που τούτα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. τουτο προσπαθω το...να παρω οσο πιο πολλα μπορω. Τζε μακαρι στο μελλον να σασουν τα πραματα!

      Delete
  5. σπουδαζω τεχνη σε μια χωρα που πεθανισκει. εμειναν μου 2 ευρω να περασω τον μηνα. τζαι εν εφκικα εξω εδω και 6 μηνες.

    εννα εισαι μια χαρα. εχει μελλον ο κλαδος τζαι παντου χρειαζεται. οσο αφορα για τα ερωτηματα της κρισης. πεθανισκουν με καθε ημερα. φοουμε. εκατσα τζαι ειδα τουτο το ντοκιμαντερ. δε το
    http://www.exandasdocumentaries.com/gr/documentaries/chronologically/2010-2011/202-o-ypakouos-tigris

    ReplyDelete