Thursday, September 27, 2012

Ιδου η απορια

Αγαπω πολλα τουτη τη χωρα. Λατρευκω την. Τι ωραια δροσιά που εχει. Με να πυρωσεις με τιποτε. Φορείς τα ρουχουθκια σου τα βραστα τζε μια χαρα εισαι. Οπου θελεις παεις με το λεωφορείο, underground. Τι τυχεροί εν οι εγγλεζοι που έχουν ετσι ωραια χωρα. Νιωθω αδικημένος. Εμεγαλωσα σε μια χωρα πισω που τον κόσμο. Τούτοι έχουν τα ουλα.
Σημερα έγυρισα με τον περτικο-father μες το Λονδίνο. Μες τη γειτονια του παππου μου εχει πολλους Κυπραιους. Παρπατας μες τους δρόμους βρίσκεις Κυπραιους, στο λεωφορείο, ακομα τζε στο sainsburys. Εχει χαζι να τους ακουεις να μιλούν τζε να μεν ξέρουν οτι καταλαβεις. Λαλουν μαλακιες τζε κατηγορούν τον κόσμο. Χαχααχα! Τζε μολις καταλάβουν οτι εισαι κυπραιος βόυρουν να σου μιλήσουν τζε να σε πιάν κουβέντα. Νοσταλγουν πολλα την κυπρο. Όσους εγνωρισα καταρριουντε την ωρα που ηρταν δαμεσα μετα τον πόλεμο οι πιο πολλοί. Έχουν ωραια ζωή δαμεσα αλλα εν μακριά που τον τόπο τους τζε πληγώνει τους τουτο.
Ουλλοι οι συγγενείς μου στην Κυπρο λαλουν μου: τελείωσε τες σπουδές σου γιε μου τζε μεινε τζιμεσα να εχεις μια ωραια ζωή. Τι ναρτεις να καμεις μες τούτον τον κωλοτοπο; (κυπρος)
 Οι συγγενείς μου δαμε στην αγγλια θέλουν να τα ξαπολησουν ουλα τζε ναρτουν κυπρο. Ινταμπου να θκιαλεξει κανενας τελικα? ιδου η απορια?

Εν λεω οι ευκαιριες δαμεσα αμετρητες σε σχεση με την Κυπρο. Ο φιλος μου ο τηανις π.χ σπουδαζει λονδινο τζε δουλευκει ταυτοχρονα σε κλαπ και πιαννει 10 λιρες την ωρα!!!  Αν παμε σε επιπεδο δουλειων που απαιτουν πτυχιο οι μισθοι ανεβαινουν σε επιπεδο 18-20 λιρες την ωρα! ΜΑ ΤΟΥΤΑ ΕΝ ΠΟΛΛΑ ΡΙΑΛΙΑ! RGKJPGIJTPIOGJIPTJBW
Εβραχικυκλωσα...

Εθωρουν πριν λιο στο ΡικΣατ να σκοτωνεται ο Κατσουριδης τζε ο Τορναριτης σε ενα debate(?????). Τζε εκαταλαβα οτι η Κυπρος δεν εχει σωτηρια. Μιαν ζωη που ετσι ΤΤΟΠΟΥΖΟΥΣ θα κυβερνειται!

Αρα να μεινω δαπανω τζε να κρυψω αλωπως.!

14 comments:

  1. Πολλά ωραιο το θέμα σου ρε Περτίτζιην....Καμια φορά λαλω οτι το να ειμαστε που την Κυπρο εν ευχη τζαι κατάρα μαζι. Γιατι εχουμεν μια ωραία χωρα, ικανή για πολλά αλλα καμνουμεν τα μια ζωή θάλασσα. Τζαι επειδή μιλώ εκ πειράς τζαι θα το δεις τζαι εσυ καθως περνά ο καιρός, οταν εισαι μακρυα, μυθοποιούνται λιο τα πράματα τζαι μεγαλώνει μεσα σου η εννοια του οτι καπου "εν ο τοπος σου". Αχχχ τωρα που θα επαναπατριστώ θα εχουμε ακομα ενα data point στο πειραμα για την απάντηση της απορίας! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. οντως ετσι ειναι...οι πολιτικοι μας εν αξιζουν μιαν μπακκιρα. Αφηνουν την χωρα στασιμη αντι να προχωρα! Η απαντηση σου btw θα ληφθει σοβαρα υποψη, αφου εισαι η μονη επιστημων που γνωριζω που επαναπατριζεται εις χωραν Κυπρον!

      Delete
  2. αρέσκει μου που σου αρέσκει μάνι μάνι :-)))

    αλλά για όνομα! μεν ξαναδείς κυπριακή τηλεόραση!!! ;-)

    ReplyDelete
  3. και ακόμα έχεις πολλά να δείς και να ζήσεις στο Λονδίνο:))

    18-20 λίρες/ώρα ένεν πολλά λεφτά αν θα συντηρείς τον εαυτό σου χωρίς βοήθεια απο parents. Εν πιο ακριβή η ζωή που την Κύπρο..rent, taxes, bills etc εν όλα πιο ακριβά so if you have to pay for all of this στο τέλος εν σε κανούν!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ατε ρε? εμενα εφανηκαν μου καλα λεφτα. εν 800 λιρες την εβδομαδα σε οκταωρο. 3.200 λιρες τον μηνα. μακαρι να εβρουμεν δουλεια τζε τα υπολοιπα σαζουντε actually

      Delete
  4. Περτικούι μου, μέσα σε 3-4 χρόνια [ιδίως τα επόμενα] μπορούν να γίνουν πολλά! Εσύ να σκέφτεσαι τις σπουδές σου και όταν τελειώσεις μπορεί η Κύπρος να γίνει παράδεισος!

    Μπορεί να κυβερνούμαστε από ττόπουζους μέχρι τώρα, αλλά το τώρα είναι κατάλληλη στιγμή για να γυρίσουμε σελίδα. Μην ξεχνάς ότι το 2014 αρχίζουν οι πρώτες εξορύξεις, και όπου υπάρχουν λεφτά, υπάρχει και ανάπτυξη!

    Θα σου το λαλώ πάντα - να έχεις ψηλές προσδοκίες για να αναγκάσεις σιγά σιγά και τους "ττόπουζους" που κυβερνούν να ανεβάσουν το επίπεδο.

    Καλά να περνάς!! :) xxx

    ReplyDelete
    Replies
    1. αν τα καταφερουμε τελικα με τα πετρελαια..(αν δεν μας τα φασιν αλλοι) σιγουρα θα αναπτυχθουμε αρκετα. ο Θεος να βαλει το χερι του...!

      Delete
  5. Τέλειωσε με το καλό, και θα πάρεις την απόφαση είτε του επαναπατρισμού είτε να μείνεις αγγλία :) Απόλαυσε τις σπουδές σου!! Και please οι RIK SAT!!! Για να μεν χασεις την ηρεμία σου!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. χαχαχα εν το μονο κυπριακο το ρικσατ..εχει φασιν. δειχνει ιστοριες του χωρκου εν ετη 2000!

      Delete
  6. κατ'αρχας, εννεν δροσια τουντο πραμα. μια χαρα κρυαδερο εν το αερουι φασεις φασεις. δευτερο. επειδη ουτε τα πετρελαια ουτε κανενας εκλελεγμενος προεδρος εννα μας σωσει σε 3-4 χρονια επειδη ειμαστε σε πολλα βαθκια σκατα (απολογουμε για την εκφραση) τζιε 8ελει παραπανω χρονια να σασουμε. φυσικα που την αλλη ερκεται η Πρας με εναν αμερικανικο αερα αρα ποτε δεν ξερεις. μια χαρα εν τα λεφτα. να μεινουμε λλιο να δουλεψουμε τζιε παμε πισω στα 27 μας ολαν, εχαθηκεν ο κοσμος; Μεν φανταζεσαι ομως οτι εννα βαλουμε τζιε ριαλλια στην παντα να φερουμε ποδα με τα τσουβαλια. Τρωει τους πολλα ο φορος δαμεσα (Ας μην ξεχνουμε την βασιλισσα) τζιε γενικα η ακριβη ζωη.
    Αυτα.
    ΥΓ: στο ντισκριψιον σου εσιεις "οπου τζιε να σαι φεφκω" αλλαξε το καρδια μου

    ReplyDelete
    Replies
    1. αχαχαχχα εν το αλλαξα ακομα ρε! βουρω τζε εν φτανω! Ειμαι φρεσιερ γουηκ εγω ακομα!
      Εν η πρασιναδα που θα μας σωσει ειμαι σιουρος! ειιδηθφηλιθφ χαχα λολ!

      Delete
  7. 10 λίρες έννε τίποτε.. 18-20 κάτι γίνεται. Μιλούμε για λονδρέζικα standards.. έχω φίλη που δουλεύκει δαμέ τζαι φκάλει παραπάνω που 1500 το μήνα, που υποτίθεται για κάποιον στην ηλικία μας στην Κύπρο εν υπερευχαριστημένος με τούτο το μισθό, τζι όμως ζει με το overdraft!! εν πανάκριβο το rent, κόφκουν φόρους που το μισθό, πληρώνεις τζαι council tax άμα εν είσαι μαθητής.. **μούν τους κανονικά δαμέ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. κοιταξε, για φοιτητης παρτ ταημ δουλεια εν πολλα καλα. εν εβρισκα τζε εγω ετσι δουλεια ηταν να πετασσουμε ισια πανω που την χαρα μου. ΞΕρω εν πολλα δυσκολη η ζωη δαμεσα... Ακριβη..Εννα σφυξουν τα κολανια!

      Delete